Tuesday, August 20, 2013

Selamat Hari Raya

haha selepas beberapa minggu..
baru nak wish selamat hari raya..
maafkan saya ..lol
Tahun ini kita orang beraya di beaufort, sabah
tapi side bapa la..
sebab tahun lepas sudah beraya di bahagian side mama..
so tahun ini tiada la adegan drama berebut balik kampung...
kalo nak ke kampung mama dalam 10 minit ja kot..
tapi tahun ini hari raya tak meriah la ..
tak tau la kenapa ..
tahun ini tema baju adalah kaler merah ..
haha pacik aku ckp warna UMNO






selamat hari raya !! 

Tuesday, April 9, 2013

Gaya Street (Sunday Market)

Skema abis tajuk utk entry kali ne .
Untuk memudahkan pelancong yg mau travel ke kota kinabalu sabah
Nah..
Hrp2  memudahkan kerja korang la yang mau travel ..
salah satu tempat yang patut dikunjungi di kota kinabalu, sabah ialah Tamu Gaya Street
Bandar kota kinabalu  ne tidak lah besar sangat .. boleh jalan kaki sahaja
Perjalanan bermula daripada Terminal Bandaran..
tetapi jika pelancong menginap di hotel kawasan bandar kota kinabalu..
rasanya boleh berjalan kaki..
Terminal Bandaran ne tidak la gempak sangat mcm KL sentral atau guna monorail..
Kita boleh menaiki CITY BUS dengan kadar tambang Rm 1.00
Tamu Gaya street ne hampir berdekatan dengan menara jubili, wisma merdeka dan Suria Sabah


Contoh City bus

Dalam city bus

Suasana gaya street 1

Suasana gaya street 2

Suasana gaya street 3

Suasana gaya street 4

kesian :(



Tamu gaya street ni hanya buka pada hari ahad sahaja bermula pukul 7.00 pagi hingga 1.00 tengahari
dan memang tumpuan pelancong..
Apa itu tamu??
Ini bahasa sabahan yang bermaksud tempat perjumpaan 
macam-macam ada di jual di tamu seperti barangan cenderahati, makanan sabah dan lain-lain
Selepas berjalan di tamu gaya street..
saya mau suggest satu lokasi tempat makan yang popular berdekatan dengan tamu gaya street iaitu
Restoran FOOK YUEN..
Makanan di restoran ne style makanan cina seperti Dim sum, roti kawin…
lebih kurang konsep kopitiam gituuu..
Jangan risau..semuanya Halal dan murah


Fook Yuen


Hotel Jeselton 

Tamu Gaya Street 

 Brownies rm 5.00 hasil tangkapan di tamu gaya street


 Makan lagi ...Nom..nom 


ok travellers..selamat berjuang :)
jumpa lagi entry yg lain ..
sekian ..:)

Saturday, April 6, 2013

Sepupu gue..

Alkisahnya …
Hari ahad yang indah dengan tidak cukup tidur
Sebab last nite kitaorang celebrate birthday gue …
Surprise la sgt
Hahaha
So hari ahad tu memang free la ..
Tapi tidak sangka dapat calling dr anty ..
Dia mnta beberapa org utk join seminar ELKEN ..
So …
saya join la seminar ne
Tapi betul  orang cakap …
Bila kita anggap sesuatu perkara itu tidak bagus..
Mesti pengakhirannya lebih baik daripada yang kita sangka …
Kenapa??
Sebab saya dah jangka  ..
Mesti boring dengar ceramah ..
Ngantuk la ….
Tetapi oleh kerana kepintaran sya yang suka "skip"..lol
Mau tau apa aktiviti yang kami buat?
Kmi dgr ceramah 1 jam ja ..
Pkl 3.00 kitaorang blah..
Pigi yoyo…
Meround kawasan Lintas, luyang
sila jangan tiru aksi ini..
  Yoyo time 

Kitaorang lepak la sampai pkl 5.00 gitu ..
Pastu sambung balik ke seminar ELKEN..
Sebab anty dah balik2 msg ..suruh balik ke dewan seminar …
So..saya pun ada la berpeluang try korset mhl Rm 2000 tu ..
Memang tip top la badan …hohoho..selimm hookay ..
Selepas tu kitaorang plan la konon mau blik …
Rupanya ..
Ada lagi ketua ELKEN ne ckp ..ada lagi seminar yang paling last..katenyerr
Ohemji !!
Anty balik naik ke bilik seminar ..
ok...
Muka kami tiga orang memangda  macam muka ikan masin da..
Last2 saya terfikir lagi satu idea paling tip top …
Paling bergeliga kalo hal2 melarikan diri daripada seminar ..
Hahaha..
sekali lagi jangan tiru aksi ini
Kitaorang plan la lepak di UPPERSTAR..lintas
Happy gila kazen2 gue ..
Malina order nasi kari aym kot ..
Nana order spaghetii..
Saya ??
macam besa..fish & chips
Minuman ..
Semua order chocolate smothies..

Hantam terus 


Selesai semua pukul 9 lebih kot ..
Balik rumah ..terus prepare unttk p ofis ..
Memang sambutan hari jadi paling syok la …




Thursday, April 4, 2013

Office tercinta


Iya la ..ofis tercinta la sgt..
Nsib baik la ..
Bkn staff tetap..
Lau tidak…
 tidak beroperasi la UMS ..
Knpa??
Malar minta punch kad ..
Opss!!
mcm la korangz x penah buat hehe
Aktiviti d ofis ..men fb ..kcau kwn yg mau dpt gelaran pelajar trbaik master…lol
mnguap..pusing2 ofis …apa lagi ??
kalau la pacik amran tau ne ..ceramah free lg la hohoho
terus terang la ..mang stress life as student master ..dlm msa yg sma jadi tutor
tenseeeennn!!
Blik rmh smbung lg mghadap laptop..
Jdual sya skrg dari pukul 9 sampai 12 tgh mlm dah ..
Smata2 mau siapkan tesis ..sob sob..
Sabar ..thn dpn MERDEKA!! Uhuhuhu
Kalau la … hmmmm..
Yakin boley seja la konon…

aksi-aksi yang tidak boleh dicontohi ...



 Ngantuk ..huaaa

Mula stress

kemuncak stress hahaha

Trip cute 

Trip mengada 

seperti yg slalu ckp dgn pic seblm ne..
sila abaikan muka sya yg berminyak ..
hahaha
hokaay sekian ....

Sunday, March 31, 2013

Pesanan utk keluarga ..Aku cinta kamoooo!!


Woohoooo…
Tq ucapkan dgn kek..pizza..kfc..mcd walaupun hnya kentang lol
What ever is memang supriseeee !!
Alhamdulilah
On in my eve of birthday ..
Omaigad!
Touching 
First time kitaorang celebrate on 30 march
Before this only on 31 march
Byk crita lucu gak..
Konon2 nya..mau pigi mizium ..bwa adik2..
Pigi tanjungg aru la ..mau tgk sunset ..
Last2 berubah fkiran..
just only get this coupon…
Astaga hahaha
Mimang kuat mkn!
Pintar adik beradik ku brfkir dgn lbh kritis ..ehem!
 
kupon pizza 50 discount

Baham grrr ..hahaha

Sweet siblings :)


Kaison 

1..2..3..klik..klik
Finally …
Tiba-tiba tidak ku sangka …Supppriisseee!!
 hahaha

Alhamdullilah!!

Abaikan muka yang berminyak itteewww
 






Thursday, March 28, 2013

Family wishes

video
Selamat pengantin baru ...bahagia ke anak cucu.. amin 

Anggerik Butik


Heeeiii..tidak tau knpa sy rindu btl dgn urg2 “anggerik butik” ne hah ..
Bila nmpk bekas tmpt kerja dulu …doi tringt2 ..rsa mau nanges ja ...LOL
Mngkin durg yg lbh byk bg kenangan yg indah brbnding kenangan time degree..
Tak paham haku …pleeessse tisu …sob sob
Tringat dgn prangai lawak durg time d butik …hmmm
Bolehkah d ulang lg kenangan iteeewww…L
Aq tgh ingat2 prangai gila2 durg …haha

AIN
Ne bdk kecik comel ..eh?? bdk kecik ..hehe sori ain..
Ne pun kuat mkn gak …suka btl hntr makoroni..
Yg aq ingt btl dgn ain ne …dia kuat brgmbr ..
Ne pun fav aq gak ..
Asal pkl 5 ..sllu la kmi brgaya depan crmin butik
Hahaha
Ain..ain.. rinduu ko!

Bukti pertama 



Bukti kedua 

Bukti ketiga 



KAK MARY
Ne kaka pun lucu gak …
Sllu kmi brcerita psl cinta ..hahaha
Ada ja kmi crita lau d butik ..
Tpi yg pnting kaka ne mang lucu ..
Crita 18sg..18sx pun ada..
LOL!!
Syg kaka …:)

last day :(   Gemuk gila haku !!

TIRA
Sllu jd mngsa buli makcik ne .. hahaha
Kwn mngumpat..* wajib
Kwn ketawa trbahak-bahak smbil brguling2 ..hekehek
Kwn buat gila…* jln kaki p giant..smata2 mau bli aym goreng ..ko hado?? hahah
Kwn kuat mkn.. * hei berani dia slhkan haku tukang kasi gemuk dia ..pdahal aq pun gemuk jgk!!hahaha bole dia ckp dia xada selera mkn  lau aq tiada..ish..ish..
Kwn balik rumah * satu bas la kono ..aq sllu kna puji oleh kaka ne  sbb pling terer berebut bas haha pling pnting ..asal driver bas wat hal ngan kmi ..ada ja kluar gelaran utk pacik driver tu haha pacik skema la..pacik indang kaseh la..pacik logop..pacik ikut jem ..abg garang la ..gila laju abg ne bwa bas ..try la bas kg warisan
Byk lg la..kesimpulannya ko la kwn trbaik aq dunia akhirat !!hahaha

Abaikan badan ku yg gemok !argghh 
 Saya rindu dalam-dalam..saya mau peluk kamu kuat-kuat...:(

Friday, March 8, 2013

Siok gila lgu ne..btl2 nampak shila mang jatuh cinta dengan sharnaaz .. tpi dik ..apa2 pun sgla keputusan lebih baik d fikir dengan waras dan jangan membelakangkan family ...itu yang terbaik..
Kita nangis pada hari ini ..tpi slps kita mengetahui apa hikmah yang berlaku selepas ini ...kita lebih bersyukur ..
kenapa???
Kerana kita mempunyai keluarga yang akan ada pada masa dan susah ..Bukan saya ckp lelaki dan bercinta itu tidak penting
tetapi jika kita ada peluang lebih besar di hadapan ..ambik peluang itu ..buktikan hidup ini bermula daripada tangisan dan berakhirnya dengan kegembiraan ...
percayalah setiap manusia mempunyai jodoh masing-masing ..
pilih takdir hidup kita sebaiknya ..
insya allah ..
Mak ai ..gila "pakar cinta " plaaakk da...hahahaha
sabar ja la...
tapi siok gila ne lagu ..
jom layan... :)





 Masih Aku Cinta


Biarpun kau tak lagi ada dengan ku

Takkan ku bisa melupakan mu
Caramu memanggil nama ku
Terasa seolah kau masih ada



Jauh di dalam sanubari ku
Tak ku relakan pemergianmu
Namun ku,’kan selalu doakan mu
Agar kau takkan terus terluka



Kau kan temui bahagia
Walaupun aku tidak bersama
Jangan kau gusar
Aku akan selalu ada
Dari jauh engkau masih ku cinta
Dari jauh aku masih mencinta



Takkan pernah ada penggantimu
Yang mem pertahankan ku sepertimu
Satu dunia,menentang cinta kita
Akhirnya kita terpisah jua



Yang mengenal mu cuma aku
Tidak ku menyesal mencintaimu
Yang ku harapkan
Kau juga mendoakan ku




Visit: